Ușa de garaj tip rulou este soluţie ideală atât pentru clădirile care sunt în construcţie cât și pentru cele din clădirile deja existente. Aceste oferă o soluţie excelentă pentru spaţii de acces, garaje, sau depozite sau ca si protecţie împotriva condiţiilor meteorologice sau al unui eventual acces neautorizat.

În funcţie de dimensiunile și condiţiile de instalare, este posibilă montarea ușii garajului pe console sau într-o carcasa. Ușile de garaj au profilele umplute cu spuma, fabricate din tablă de aluminiu de înaltă calitate, având două straturi de vopsea în sistemul PU/PA. Straturile de vopsea sunt caracterizate printr-o rezistenţă ridicată la abraziune și intemperii. Pe de altă parte profilele extrudate sunt caracterizate printr-o rezistenţă considerabilă și durabilitate, precum și prin posibilitatea de a fi vopsite în orice culoare din paletarul RAL. Există posibilitatea de a fi acoperire cu folie decorativă, lucru care sporește confortul vizual al produsului și reduce riscul abraziunii

Unul din avantajele folosirii ușilor tip rulou este economisirea spaţiului. Ușa care lucrează în planul orizontal este o soluţie bună acolo unde aleea către garaj este scurtă sau are acces direct de la stradă. Acest lucru îmbunătăţește siguranţa șoferului, pentru că, cortina ridicată a porţii nu limitează vizibilitatea, Acţionarea electrică permite utilizarea telecomenzii. Controlul radio permite deschiderea și închiderea din telecomandă, fără a fi nevoie de a ieși din mașină.

În conformitate cu standardele în vigoare, ușa de garaj este echipată cu protecţiă împotrivă umezelii. Mai poate sa fie echipată și cu senzor împotriva de siguranta pe ultima lamelă si cu un set de fotocelule. În cazul unei pene de curent, ușa poate fi deschisă cu acţionare manuală de urgenţă.  Frâna electromagnetică a porţii, împreună cu suporţii de blocare, împiedica eficient orice încercare de a ridica cortina. Foarte solizi, pereţi ghidajelor au o grosime corespunzătoare pentru a împiedica ruperea cortinei.

Cu gama largă de culori usile de garaj tip rulou sunt un element decorativ, ce poate fi potrivit cu aspectul clădirii. Straturi de culori sunt depuse prin metoda de vopsire cu pulbere.